SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Trakya’da Çifte Vatandaşlar Bulgaristan Seçimleri İçin Sandık Başında

Yayınlanma:
ABONE OL
Trakya’da Çifte Vatandaşlar Bulgaristan Seçimleri İçin Sandık Başında

Bulgaristan seçimleri için Edirne’de oy kullanma işlemleri, Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan Lisesi’nde gerçekleştirildi. Görevliler, vatandaşların kimlik belgelerini kontrol ederek oy kullanma sürecinin güvenliğini sağladı.

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 23 ilde toplam 166 sandık kurulduğunu belirtti. Güneş, “Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız bizim için çok değerli. Akrabalarımız, dostlarımız ve yakınlarımız orada yaşıyor. Çifte vatandaşlarımızın problemlerini dile getirmesi için sandığa gidip oy kullanmaları çok önemli.” dedi.

Kırklareli’ndeki Seçim Heyecanı

Kırklareli’nde oy verme işlemi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi’nde devam ediyor.

Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, seçimlerin çifte vatandaşlar için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ateş, “Bu seçim, çifte vatandaşlarımızın sosyal haklarını korumaları açısından çok önemli. Karşılaştığımız pek çok sorunun çözümü bu seçimlerde gizli.” diye konuştu.

Tekirdağ’da Seçim Süreci

Tekirdağ’da da çifte vatandaşlar, 50. Yıl Ortaokulu’nda oy kullanma işlemlerini sürdürüyor. Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Kemal Öztürk, sabahın erken saatlerinden itibaren oy verme sürecinin başladığını belirtti ve seçimin hayırlı olmasını diledi.

Çifte vatandaşlar, oy kullanarak demokratik haklarını kullanırken, seçimlerin hem Bulgaristan’da hem de Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Aydın Canay isimli bir vatandaş, oy kullanmanın görev bilinciyle yapıldığını ve çifte vatandaşların haklarını savunmak için sandığa gitmenin büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

İlgili Haberler

Bahçeli’nin İttifak Resti Siyasi Gündemi Salladı! Erdoğan’dan Kurmaylarına Uyarı
Siyaset
14 Haziran 2024
Bahçeli’nin İttifak Resti Siyasi Gündemi Salladı! Erdoğan’dan Kurmaylarına Uyarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ve CHP ittifak yapsın, 6’lı masa da destek versin” çıkışı siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Bu açıklama, AK Parti içinde bazı kesimler tarafından ittifakın içinde bir “çatlak” olarak yorumlandı. Ancak AK Partili yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her toplantıda “Cumhur İttifakı’na zarar verecek bir söz veya davranışta bulunmama” […]

Erdoğan: “İspanya’nın Filistin’i Tanıma Kararı Diğer Ülkelere Örnek Olmalı”
Siyaset
13 Haziran 2024
Erdoğan: “İspanya’nın Filistin’i Tanıma Kararı Diğer Ülkelere Örnek Olmalı”

Resmi bir ziyaret kapsamında İspanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli adımlar attıklarını söyledi. Erdoğan, “İkili ticaret hacminde 20 milyar avro hedefini yakalamak üzereyiz. Bir sonraki hedefimiz 25 milyar avroya ulaşmak.” dedi. Ayrıca İspanya’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini en güçlü […]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Yıl Sonra CHP Genel Merkezi’nde
Siyaset
11 Haziran 2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Yıl Sonra CHP Genel Merkezi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel, 40 gün arayla ikinci kez bir araya geliyor. İlk görüşme, 2 Mayıs tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilmişti ve bir saat 35 dakika sürmüştü. Bu kez buluşma adresi, CHP Genel Merkezi olacak. Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu konulacak. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibi, CHP […]