SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Rekabet Soruşturmalarına Yeni Düzenleme

Yayınlanma:
ABONE OL
Rekabet Soruşturmalarına Yeni Düzenleme

29 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Ticaret Kanunu ve bazı kanunlarda yapılan değişikliklerle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da önemli düzenlemelere gidildi. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, bu değişikliklerin soruşturma süreçlerinde önemli yenilikler getirdiğini vurguladı.

Küle, yeni düzenlemenin üç ana başlık altında değerlendirilebileceğini ifade etti. İlk olarak, Rekabet Kurulu’nun soruşturma açma kararını taraflara 15 gün içinde bildirmesi zorunlu hale getirildi. Bu bildirimde, soruşturmanın hangi bulgu ve değerlendirmelere dayandığı ve tarafların ilk yazılı savunmalarını 30 gün içinde sunmaları gerektiği belirtiliyor. Bu aşamada, ilgili taraflara rekabet ihlali isnadı yapılmadığını da belirten Küle, savunma hakkının etkin kullanılabilmesi için isnadın ve dayanaklarının bilinmesinin önemine dikkat çekti.

İkinci olarak, soruşturma heyetinin görüşlerinde bir değişiklik olduğunda ek yazılı görüş hazırlayacağı belirtildi. Küle, heyetin görüşlerinde değişiklik olmadığı halde ek görüş vermesinin süreci uzattığını ve bu durumun yeni düzenlemeyle önlendiğini söyledi.

Son olarak, soruşturma kapsamındaki sürelerle ilgili değişiklikler yapıldı. Yeni düzenlemeye göre soruşturma heyeti görüş değişikliği olduğunda 15 gün içinde ek yazılı görüş hazırlayacak ve teşebbüs buna karşı savunmasını 30 gün içinde sunabilecek. Eski düzenlemede her iki tarafın da bu sürelerin bir katına kadar uzatılmasını talep etme hakkı bulunuyordu. Bu süre uzatım imkanı kaldırılarak, soruşturma süreçlerinin daha kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Küle, bu değişikliklerin, soruşturma süreçlerini daha etkin ve hızlı hale getireceğini belirtti. “Soruşturma süreçlerinin daha erken tamamlanması, rekabetin korunması ve piyasa düzenlemelerinin daha hızlı yapılması açısından büyük önem taşıyor.” dedi. Küle, yeni düzenlemelerin uygulamaya geçmesiyle birlikte, rekabet soruşturmalarının ortalama 3-4 ay daha kısa sürede sonuçlanacağını kaydetti.

 

İlgili Haberler

İstanbul Barajlarında Su Seviyesi Düştü
Gündem
21 Haziran 2024
İstanbul Barajlarında Su Seviyesi Düştü

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 73,15 seviyesinde kaydedildi. Bu oran, geçen yılın aynı dönemindeki doluluk oranının neredeyse iki katına yakın. Günlük Su Tüketimi 3 Milyon 192 Bin Metreküp İstanbul’da günlük su tüketimi 3 milyon 192 bin metreküp olarak ölçüldü. Barajların toplam biriktirme hacmi 868 milyon […]

Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü
Gündem
21 Haziran 2024
Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü

Bugün yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyeti sırasında çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un şehit düştüğü belirtildi. Bakanlık, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar […]

Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuklarının başladığını belirtti. Geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Yerlikaya, sürücülere hız sınırlarına riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için alınması gereken bu […]