SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bahçeli’den Bayram Tebriğinde Sert ve Şifreli Mesaj

Yayınlanma:
ABONE OL
Bahçeli’den Bayram Tebriğinde Sert ve Şifreli Mesaj

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram tebriğinde siyasetteki normalleşme sürecine dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Bahçeli’nin, özellikle AK Parti ve CHP arasındaki yakınlaşmaya dair sert mesajlar içeren açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Bayram tebriğinde normalleşme sürecine ilişkin endişelerini dile getiren Bahçeli, “Gerçekleri çarpıtarak, sahte teklifler sunarak, başarısız politikalarını ikiyüzlü taktiklerle gizlemeye çalışarak kendilerine siyasi bir alan açmak isteyenlerin amaçları boş, çabaları beyhudedir.” sözleriyle dikkatleri üzerine çekti. Bu sözlerle kime mesaj verdiği ise merak konusu oldu.

Normalleşme Sürecine Tepki

Bahçeli, daha önceki açıklamalarında da normalleşme adımlarına dair net bir duruş sergilemişti. AK Parti ile CHP arasındaki yakınlaşmayı eleştirerek, MHP’nin bu sürecin önünde bir engel olarak görülmesi halinde gerekeni yapacaklarını belirtmişti. Bu bağlamda, “Normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde MHP bir engel olarak görülüyorsa, biz ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.” demişti.

Bahçeli, açıklamalarında AK Parti içindeki bazı memnuniyetsiz kesimlerin suyu bulandırdığını ve CHP ile AK Parti arasında geniş tabanlı bir ittifakın oluşmasının MHP tarafından desteklendiğini ifade etti. Altılı masanın diğer unsurlarının bu ittifaka destek vermesinin de önemine vurgu yaptı.

Şifreli Mesajın Hedefi Kim?

Bahçeli’nin bayram mesajında kullandığı “Gerçekleri çarpıtarak, sahte tekliflerle siyasi alan açma” şeklindeki sözlerin kime yönelik olduğu ise siyasi kulislerde tartışma konusu oldu. Bu ifadelerin AK Parti içindeki bazı gruplara mı, yoksa CHP’ye mi yönelik olduğu netlik kazanmadı.

Bahçeli’nin “Normalleşmeye engel görülüyorsak gereğini yaparız” çıkışı hala gündemdeki yerini korurken, bayram tebriğindeki sert ve şifreli mesajlar da siyasi ortamda uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.

İlgili Haberler

Bahçeli’nin İttifak Resti Siyasi Gündemi Salladı! Erdoğan’dan Kurmaylarına Uyarı
Siyaset
14 Haziran 2024
Bahçeli’nin İttifak Resti Siyasi Gündemi Salladı! Erdoğan’dan Kurmaylarına Uyarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ve CHP ittifak yapsın, 6’lı masa da destek versin” çıkışı siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Bu açıklama, AK Parti içinde bazı kesimler tarafından ittifakın içinde bir “çatlak” olarak yorumlandı. Ancak AK Partili yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her toplantıda “Cumhur İttifakı’na zarar verecek bir söz veya davranışta bulunmama” […]

Erdoğan: “İspanya’nın Filistin’i Tanıma Kararı Diğer Ülkelere Örnek Olmalı”
Siyaset
13 Haziran 2024
Erdoğan: “İspanya’nın Filistin’i Tanıma Kararı Diğer Ülkelere Örnek Olmalı”

Resmi bir ziyaret kapsamında İspanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli adımlar attıklarını söyledi. Erdoğan, “İkili ticaret hacminde 20 milyar avro hedefini yakalamak üzereyiz. Bir sonraki hedefimiz 25 milyar avroya ulaşmak.” dedi. Ayrıca İspanya’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini en güçlü […]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Yıl Sonra CHP Genel Merkezi’nde
Siyaset
11 Haziran 2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Yıl Sonra CHP Genel Merkezi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel, 40 gün arayla ikinci kez bir araya geliyor. İlk görüşme, 2 Mayıs tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilmişti ve bir saat 35 dakika sürmüştü. Bu kez buluşma adresi, CHP Genel Merkezi olacak. Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu konulacak. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibi, CHP […]